HelloMentor Zárókonferencia és Sajtótájékoztató

A HelloMentor Program zárókonferenciája 2019. február 28-án került megrendezésre a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az esemény négy panelból épült fel, ezek közül az első magát a HelloMentor projektet mutatta be. Telek Hanna, a Szubjektív Értékek Alapítvány, a HelloMentor Program projektvezetője, Dr. Letenyei László, a Corvinus Egyetem docense és Urbán  Péter, a Tandem n.o. ügyvezetője meséltek az elmúlt időszakról és a projektben betöltött szerepükről.

A Tandem n.o. egy felvidéki fejlesztéssel foglalkozó szervezet, akik sok éves tapasztalatukkal a vezetőképzésben segítették a projektet.
A Corvinus Egyetem a tudományos hátteret szolgáltatta, többek között ahhoz az e-learning rendszerhez járultak hozzá, amely a mentorok oktatását segítette elő.

A második panelben a fesztivál önkéntességről volt, Nagy Réka, a Fesztivál Önkéntes Központ önkéntesprogramjának vezetője, Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál cégvezetője és Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója beszélgettek arról, hogy ezeken a rendezvényeken miért is van szükség önkéntesekre.

Mindannyian egyetértettek abban, hogy az önkéntesek egy kis színt visznek a fesztiválon dolgozók körébe, hiszen ők lelkesen, elhivatottságból vágnak neki a feladataiknak. Tapasztalatot szerezhetnek a munka világában, ráadásul egy extrém környezetben, de természetesen a szórakozásra is mindig jut idő, sokaknak a fő motivációt is ez jelenti.

Az önkéntesek, mentorok munkaerőpiaci előnyeiről a harmadik panelben beszélt a Profession.hu-tól Moldován Csaba. Mellette Eggenhofer Balázs, az AIESEC in BME Helyi Bizottság 2018/19-es elnöke és Tóth Annamari, a Fesztivál Önkéntes Központ egyik visszatérő mentora osztották meg tapasztalataikat az önkéntes munkáról.

Az a tapasztalat, hogy aki volt önkéntes, az felkészültebb, sokkal
könnyebben tud beilleszkedni, és sikeresebb a jövendő munkahelyén, illetve nagyban nő a stressztűrő képessége is.